Hoeveel personen mogen er in een limousine?

Een van de meest gestelde vragen aan ons door klanten, hoeveel personen mogen er in een limousine?

Alle limousines in Nederland zijn goedgekeurd voor maximaal 8 personen. Dit komt doordat limousinevervoer valt onder de Wet Personenvervoer en ze daarom ook op blauwe (taxi) platen staan en je dus maximaal 8 personen mag vervoeren. Indien uw groep met meer personen is dient u gebruik te maken van goedgekeurd busvervoer, bijvoorbeeld de enige limousine van Nederland op buskenteken, onze Mega Hummer tot 16 personen.

Limousines op bus kenteken

Onze Mega Hummer is in de Benelux als enige goedgekeurd voor het vervoer van meer dan 8 personen en wij beschikken dan ook over een busvergunning, voor zowel nationaal als voor internationaal personenvervoer. Door het verhoogde dak (minimaal 1.65m hoog) geeft hij voldoende ruimte en beschikken we over meerdere nooduitgangen. Indien u elders een aanvraag heeft ingediend voor een 16 persoons Hummer limousine, komt de aanvraag toch in de meeste gevallen bij ons terecht. Bent u echter met 9 tot 14 personen, dan kan het vaak voorkomen dat u in een niet goedgekeurde limousine terechtkomt. Kies dus altijd voor zekerheid of win advies in bij ons.

TIP: Onze Mega Hummer zit vrij snel volgeboekt, dus hoe vroeger u een offerte aanvraagt, des te meer kans op succes.

Hoeveel personen mogen er in een limousine?

Limousines op taxi kenteken

Hoeveel personen mogen er in een limousine? Alle limousines in Nederland die betaald personenvervoer mogen doen, mogen tot maximaal 8 personen vervoeren. Dit geldt voor zowel een Lincoln/Chrysler limousine als voor een Hummer limousine op blauw kenteken. Dus ook als er meer zitplaatsen zijn, is het helaas nog steeds niet wettelijk toegestaan om met bijvoorbeeld 12 personen plaats te nemen. Deze worden vaak goedkoper aangeboden dan onze Mega Hummer, maar daar zitten helaas risico’s aan.

Risico’s

Indien u toch besluit met een grotere groep dan 8 personen in een normale limousine (blauwe platen) te stappen, wees u dan bewust van de risico’s.

1. U bent als inzittende niet meer verzekerd.
2. De politie zal bij controle de rit per direct staken i.v.m. te veel personen in de limousine.
3. Boetes zijn voor rekening van de passagiers en het limousine bedrijf.
4. Pas op voor de snorders / cowboys op gele autokentekens. Deze mogen mensen niet tegen betaling vervoeren.

Alternatieven

Mocht de Mega Hummer onverhoopt volgeboekt zitten, kunnen we altijd meerdere 8 persoons limousines inzetten voor de grotere groepen zodat u toch in stijl aankomt op locatie!

Indien u waarde hecht aan veiligheid, kwaliteit en passie bent u bij ons aan het juiste adres. Voor meer informatie over de verschillende limousines, prijzen en andere arrangementen kunt u terecht op onze website: www.splendeur-limousines.nl, mailen naar info@splendeur-limousines.nl of bel ons op: (0)13-2600000

Bedankt voor het lezen!

Team Splendeur! Languit de beste.

Limousine huren tot:

1-8 personen

Vanaf € 179,00

9-16 personen

Vanaf € 449,00

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen