Limousine huren op gele of blauwe platen

Limousine huren. Lekker makkelijk via Google een limo-offerte aanvragen en binnen no-time stromen de aanbiedingen binnen. Toch zijn de prijsverschillen gigantisch tussen dit luxe-vervoer en claimt iedereen de beste te zijn met de nieuwste limousines. Ik zal in dit blog artikel kort uitweiden over de verschillen tussen de kentekens, de prijzen en waar u het beste op kunt letten om de voor u meest geschikte limo te vinden. Iedereen wil immers de beste limousine (dus niet limozine of limosine!) voor zijn of haar geld!

LIMOUSINE HUREN VIA HET GEREGISTREERDE TAXIBEDRIJF.
De blauwe platen, kenmerkend voor het taxibedrijf. Enkel voorbehouden aan bedrijven die volgens de officiële regelgeving personenvervoer uitvoeren en veel geld investeren in het behoud van deze vergunningen. Deze worden uitgereikt door de KIWA en de IVW (Inspectie voor Verkeer en Waterstaat) is de toezichthoudende instantie.

Voordelen:
1. Mogen alle ritten uitvoeren.
2. Limochauffeurs die zich houden aan de rijtijdenwet.
3. Deze limobedrijven beschikken over speciale taxi-verzekeringen gericht op de passagiers.
4. Hebben een professionele bedrijfsvoering aangezien dit hun hoofdverdienste is.
5. Alles tot in de details verzorgd door jarenlange limo ervaring.

Nadelen:
1. Zijn over het algemeen wat duurder.
2. Er kan sprake zijn van een chauffeurswissel i.v.m. de rijtijdenwet, maar dat is pas na een dienst van 12 uur.

Prijzen limousine huren:
De prijs voor een limousinerit van 1 uur incl. voorrijkosten zit gemiddeld tussen de € 150,00 en de € 300,00.

LIMOUSINE HUREN VIA DE AUTOGARAGE / HOBBYIST
De gele platen, vaak gebruikt door autogarages of hobbyisten (liefhebbers) die beschikken over een limousine en dit als nevenactiviteit aanbieden op internet. Zeker een goede betaalbare optie voor mensen die niet de hoogste eisen stellen aan hun trouwvervoer of enkel op zoek zijn naar een trouwauto.

Voordelen:
1. Geschikt voor trouw-en rouwvervoer (mits toestemming van de overheid)
2. Vaak zeer betaalbaar in te schakelen i.v.m. de weinige vaste lasten.

Nadelen:
1. Mogen naast het trouw-en rouwvervoer geen andere ritten uitvoeren. Dit valt onder het personenvervoer –> taxivergunning.
2. Bij het uitvoeren van ritten buiten het trouw- en rouwvervoer, bestaat de kans dat de rit afgebroken wordt door de inspectie.
3. Bv. galavervoer en uitgaansvervoer kan worden gekenmerkt als illegaal personenvervoer.
4. Verzekeringen kunnen tekortschieten wat leidt tot onnodig risico. Je bent als passagier buiten een bruiloft niet verzekerd.

Prijzen limousine huren:
De prijs voor een limousinerit van 1 uur incl. voorrijkosten zit gemiddeld tussen de € 75,00 en de € 200,00.

Maar wat veroorzaakt nog meer de prijsverschillen tussen de diverse limousineverhuurders? Diverse factoren zijn van invloed op de totstandkoming van de huurprijs.

Het type limousine.
De prijs wordt grotendeels bepaald door het soort limousine in het wagenpark van de limo verhuur. Een Lincoln Towncar behoort tot één van de meest betaalbare varianten en is ook het bekendst bij het publiek. Een Chrysler 300c zit hier vaak zo’n 25% boven qua tarief met als hekkensluiter de Hummer limousines (H2/H3). Deze zitten vaak zo’n 80% tot 100% boven het normale tarief.

Sinds 2015 is het niet meer mogelijk om legaal met limousines te rijden voor meer dan 8 personen i.v.m. de nieuwe regelgeving omtrent personenvervoer.

De voorzieningen.
Ook niet geheel onbelangrijk zijn de voorzieningen van de limousine. Is er sprake van borg? Zijn er gratis frisdranken of champagne bij de prijs inbegrepen? Zijn er standaard hapjes aan boord of dient u deze te bestellen? Is de prijs incl. of excl. BTW? Betaalt u extra voor de rode loper of is dit inbegrepen? Kost het trouwboeket voor op de motorkap u extra geld of is dit ook inbegrepen? Is er sprake van een kilometerprijs?

Allemaal puntjes waar u zeker naar dient te kijken om niet verrast te worden door de prijs.

De afstand.
Wat veel mensen vergeten is dat het binnen de limousinebranche gebruikelijk is voorrijkosten te rekenen. Het uurtarief gaat namelijk in vanaf het moment dat de limousine de garage verlaat totdat deze weer terug is. Het kiezen van een limousineverhuur dicht bij u kan dan ook zeer voordelig uitpakken. Zoek dus altijd goed uit wat de exacte vertreklocatie is van het bedrijf dat u op oog heeft zodat u niet voor niets een offerte aanvraagt die toch te duur blijkt te zijn.

Al met al kunnen we concluderen dat de keuze voor een limousine verhuur natuurlijk bij u ligt. Bedenk wel dat u altijd de geschikte keuze maakt waarbij de risico’s voor u zo minimaal als mogelijk zijn en de rit uiteraard zo compleet mogelijk. TIP: Lees eens over de ervaringen van andere klanten die gebruik hebben gemaakt van het limousine verhuurbedrijf die u op het oog heeft. De prijzen voor het limo huren zijn ergens op gebaseerd en daar heb ik u zo goed als mogelijk over proberen te informeren.

Maak een bewuste keuze en begin vooral eens te kijken bij ons, Splendeur! Limousines vanuit Tilburg. Wij zijn u graag van dienst.

Met welgemeende groet,

Michael de Vries
www.splendeur-limousines.nl
013-2600000