Limousines in New York met Splendeur

Limousines in New York. Splendeur gaat op zakenreis naar de USA, de Verenigde Staten. Het moederland waar de limousine haar oorsprong vindt. Bekend van hiphop muziekclips, de vele limousines met filmsterren naar de Oscar uitreiking of de zakenmannen onderweg naar hun miljardenbedrijf. Heel interessant en leuk om te zien, maar wij van Splendeur! zijn benieuwd hoe de Amerikanen een limousine bouwen, wat de laatste trends zijn en hoe de service ervaren wordt! Op naar NEW YORK!

Begin mei zijn wij (Michael & Tim) naar New York gegaan voor 5 dagen namens Splendeur! Limousines met het doel kennis te vergaren over de Amerikaanse limousine branche. We zijn door heel New York gereisd (Manhattan, Brooklyn en Queens) en zelfs daar buiten hebben we wat bedrijven bezocht. Wat was het een fascinerende reis waarover je hieronder mee kan lezen!

DE LIMOUSINE NAAR HET HOTEL
Na een goed verlopen vlucht waren we vrijdagmiddag eindelijk in New York. Snel een taxi regelen en wat doe je dan? Juist, je boekt een limousine! Voor slechts $ 125,00 werden wij van JFK naar het hotel in Manhattan gebracht. Hiervoor hebben we gebruik gemaakt van Smith Limousine Co. Inc. die zich voornamelijk richten op zakelijk verkeer en vrijwel niet op vrije tijds vervoer zoals wij in Nederland wel doen.

Qua interieur heel standaard en zoals verwacht lekker zakelijk. Ideaal voor ons, maar onze Nederlandse klanten bouwen liever een feestje in een gezellige limousine. Oke, tijd om te eten! Na lekker struinen door 1st Ave gaan we maar wat bagels happen, super lekker en vers.

DE LIMOUSINES IN NEW YORK
Wat zien we nou eigenlijk allemaal rondrijden in New York? Eerlijk gezegd minder limousines dan ik had verwacht, maar wauw. Hetgeen dat rond rijdt is wel erg gaaf en apart om te zien. Uiteraard zagen we onze eigen limousine, de Lincoln Towncar, zeer vaak voorbij komen! Maar wat wel heel bijzonder was, was de Lincoln MKT Towncar (zie foto hierboven). Apart om te zien en eerlijk gezegd niet mijn eerste keuze. Geef mij maar de Cadillac Suburban uit 2015, wat een machtige verschijning is dat zeg!

Verder blijft de Hummer zeer populair en deze kom je in alle soorten en formaten tegen, een enkele had zelfs een soort open terras achterin zitten en beschikte over 6 wielen met een dubbele as achter. Het is ons wel opgevallen dat bedrijven hier veel meer geld investeren in splinternieuwe limousines dan in Nederland waar we vaak worden beperkt door de regelgeving bij limousines jonger dan 2008.

Maar hoe worden de limousines nou gebouwd en is de service vergelijkbaar met die in Nederland? We vertrekken richting TOP LIMO op ongeveer een uur rijden van Manhattan, de limo bouwer van de Oostkust!

OP BEZOEK BIJ TOPLIMO
We zijn weer op pad, dit keer richting de limo bouwer van de Oostkust. TOPLIMO. Na een 2 uur op weg te zijn geweest met de metro, trein en taxi komen we aan op een industrieterrein waar je niet zomaar luxe limousines verwacht. We worden ontvangen en krijgen een snelle rondleiding door het bedrijf. Want hé, ook zij hebben het uiteraard druk.

Na een leuk gesprek ben ik achter een paar interessante feitjes gekomen. Ze bouwen per maand 5 nieuwe limousines. De bouw van zo’n limousine gaat in verschillende stages en neemt zo’n 2 maanden in beslag. Het verlengen van een auto (die moet je wel leveren) begint vanaf $ 48.000 en je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Binnen de loods zien we een Bentley limousine cabrio voorbij komen, een Rolls Royce Phantom limousine, Cadillac Suburban 2015 limousine voor 20 personen, een paar Hummer limousines en een Lincoln Towncar die wordt omgebouwd tot een halve koets voor communie’s! Na een halfuurtje staan we weer buiten, het was kort maar krachtig.

Wat was het weer een prachtige reis. Kort, maar erg veel geleerd over Amerikanen, limousines, de levensstijl en stiekem ook een beetje sightseeing gedaan. Al met al kunnen we een aantal conclusies trekken. Qua service wordt er minder gedaan, maar men rijdt wel met veel uiteenlopender vervoer rond dan in Nederland. Helaas is het voor ons niet interessant om limousines in de VS te laten bouwen en zullen wij eerder uitwijken naar Duitsland waar we binnenkort een blog over zullen schrijven.

Nu al zin om zelf in een limousine rond te rijden? Bel of mail ons dan snel en wij leggen een voordelige offerte neer voor u!

Met welgemeende groet,

Michael de Vries
www.splendeur-limousines.nl
013-2600000